Reklam
Hazal ERYILMAZ

Hazal ERYILMAZ

Başarılı Bir Estetisyen Nasıl Olunur…
mhy.7907@gmail.com

Cilt Bakımı Tedavisi Nasıl Yapılmalıdır?

05 Ekim 2023 - 12:17

Cildimiz vücudumuzun elbisesidir. Bu elbise belli bir süre sonra eskimeye ya da bakımsızlıktan bozulmaya başlar. Özellikle 30’lu yaşlar cilt yaşlanmasının ilk bulgularını verdiği yaşlardır. Cildin hem yaşlanmasını geciktirmek hem de daha iyi görünmesini sağlamak cilde düzenli aralıklarla yapılan cilt bakımı ile sağlanır.
Cildimiz çevresel etkenler ve ciltteki sekresyonlar nedeniyle yıpranır. Zamanla cildin hava almasını sağlayan gözenekler tıkanır, ciltte siyah noktalar ve tıkaçlar oluşur. Cilt mat bir görünüm kazanır ve cansızlaşır. Özellikle cildi yağlı olan ya da akneli cilde sahip kişilerde bu süreç daha hızlıdır.
Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?
 Cildin oksijenlenmesini ve beslenmesini aktive etmek için cildin üstündeki ölü tabakanın ve cilt gözeneklerini tıkayan sebumların ciltten temizlenmesi gerekir. Bu sayede cilt daha canlı ve güzel bir görünüm kazanır.
Herkes zaten kendi cildine bakım yapar ya da bir güzellik salonunda cilt bakımı yaptırabilir. Ama profesyonel uygulanan cilt bakımı hem cildin daha iyi bir görünüm kazanmasını sağlar hem de cildin yaşlanma sürecini engeller ve geciktirir. Çünkü kullanılan ürünler ve cihazlar cildin derin tabakalarına kadar etki eder ve cildin tam kat fayda sağlamasını sağlar. Profesyonel yapılan bir cilt bakımı en az 1-1.5 saat sürer. Ayda bir kez yapılması cildin canlılığının korunması ve yıpranmasının önlenmesi açısından faydalı olacaktır.
Cilt bakımında ilk basamak cilt temizliği ile başlar. Cildin iyi bir oksijenasyonu ve nemlendirilmesi ile devam edilir. Cilde uygulanan peeling ile bakım tamamlanır. İşlem sonrası mutlaka güneş koruyucu kremler kullanılmalıdır.
İyi bir cilt bakımı ile elde edilen faydalar;
•             Cildin ölü tabakaları temizlenir,
•             Cilt gözenekleri açılır ve komedonlar temizlenir,
•             Cilt nemlendirilir,
•             Cilt kanlanması ve beslenmesi artar,
•             Cilt oksijenlenmesi artar,
•             Peeling ile cilt yenilenir,
•             Büyüme faktörü ve yenileyici kompleks içeren ürünler cildin yenilenmesini sağlar.
İyi bir klinikte yapılan düzenli cilt bakımları ile hem cildinizin yıpranmasını önleyebilir hem de daha genç gözükmesini sağlayabilirsiniz. Ankara’da bulunan kliniğimizde lazer ile de cilt için gerekli bakım ve tedavileri uygulamaktayız.
Cilt bakımını kendimize yapılan ve cildimizin ihtiyacı olan bir uygulama olarak görmek ve cildimizi hem korumak hem de yaşlanmasını geciktirmek için yapılan bir işlem olarak değerlendirmek gerekir. Cilt bakımından sonra ciltte tespit edilen problemler ve tedavileri hakkında hasta bilgilendirilmelidir.
Cilt Bakımı Çeşitleri Nelerdir?
Cilt bakımı uzman kişiler tarafından profesyonel ürünlerle yapılmalıdır. Cildin sağlıklı dokusunun korunması ve cilt problemlerinin oluşmaması için uygulama öncesinde cilt analizi mutlaka yapılmalıdır. Cilt yapısı ve temel özelliklerine göre bakım ürünleri ve bakımı yapılmalıdır. Genellikle uygulanan cilt bakım türleri şu şekildedir;
•             Klasik Cilt Bakımı
Standart cilt bakımı olarak nitelendirilebilen uygulama, kişinin cilt yapısına göre yapılır. Klasik yöntemlerle önce cilt temizlenir. Tonik ve cilt türüne uygun peeling ile derinlemesine temizlik yapılır. Ardından buharda bekletilerek siyah noktaların temizlenmesi işlemi yapılır.
Kullanılan profesyonel cilt bakımı ürünleri ile cildin ihtiyacına göre maske uygulanır. Göz çevresinin bakımı ve sonrasında serum uygulanarak nemlendirilir. Klasik cilt bakımının tamamlanması için son aşama güneş koruyucu kremdir.
•             Anti Aging Cilt Bakımı
Tedavi niteliğindeki bu uygulamada; botox uygulaması yapılır. 30+ yaş olarak yapılan bu uygulamalarda çizgi ve kırışıklıklar açılarak iğnesiz tedaviler yapılır.
•             Collagen Bakımı
Öncesinde cilt analizi yapılır ve yoğun nemlendirme programı uygulanır. Cilt dokularının ve deri yüzeyinin elastik seviyesini artırmak üzere kolajen bazlı bakım ürünleri ve uygulamaları kullanılır.
•             Altın Cilt Bakımı
Son yıllarda popüler olan altın maske uygulamasıdır. 24 ayar saf altın maskesi kullanılarak, fonksiyonlu cilt bakımı yapılır. Bu bakımda temel hedef, cilt yüzeyinde oluşmuş hafif lekelerin giderilmesini sağlamak ve yaşlılık belirtilerini durdurmaktır. Cilde daha genç bir ifade kazandırmak için uygulanır. Altın cilt bakımı erkek ve kadınlara uygulanabilir.
Tedaviler İçin Yapılan Cilt Bakımları Nelerdir?
Ciltte özellikle yüz yapısında oluşmuş sivilceler, cilt bozuklukları gibi nedenlerin ortadan kaldırılması, cilde yeni bir form kazandırılması ve gençlik uygulamaları için çeşitli cilt bakım uygulamaları yapılıyor. Bunlar arasında; leke tedavileri, sivilce tedavisi, kimyasal ve karbon peeling yöntemleri bulunuyor.
•             Leke Tedavisinde Cilt Bakımı
Cilt bakımı maskeleri ve bakım ürünleriyle yapılan uygulamalardır. Cilt yapısının renk dengesini, nem dengesini düzenlemek ve cildin üst tabakasının yenilenmesini sağlayan bakım uygulamalarıdır.
•             Sivilce Tedavisi
Aknelerin tedavisi ve akne izi tedavisi olarak iki türde yapılan bakım uygulamalarıdır. Sivilce izlerinin yok edilmesi için cilt yenileme odaklı yapılan bakımlardır.
•             Kimyasal Peeling
Çeşitli asitler kullanılarak, cildin üst yüzeyini soyma işlemidir. Soyulan cilt yenilenen yapısıyla pürüzsüz, canlı bir görünüm kazanır. Leke tedavisinde de etkili bir yöntem olarak uygulanır, 2-4 seansta tamamlanır.
•             Karbon Peeling
Carbon solüsyonuyla yapılan cilt bakımıdır. Cilde uygulandıktan sonra, lazer ışığıyla uygulanır. Bakımda; stimülasyon sağlanır. Cilt gözenekleri sıkılaştırılır ve kolajen sentezini destekleyerek, cildin nem kazanmasını ve yenilenmesini sağlar.
Cildin elastikiyeti kazandırılır ve yağ dokularının dengelenmesi sağlanır. Tende oluşan renk farklılıkları var ise düzenlemesi sağlanır. Cilt parlar, ışıldar ve düzenli uygulamalardan sonra adeta yenilenir. Genellikle yarım saatte seans tamamlanır ve toplamda 5 ila 10 seans arasında başarılı sonuç elde edilir.
 

Bu yazı 435 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum