Şanlıurfa'da yaşayan efsane tam 124 yaşında!
Şanlıurfa'nı Hilvan ilçesinde Cumhuriyet kurulmadan önce doğan 124 yaşındaki Hadi Ç. evde bakım hizmete almaya başladı.
Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Solmaz, Hizmet Başkanları, Hilvan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Recai Ölmez, Hilvan Şehit Halit Şiltak Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ayşe Alphan ve Hilvan Evde Sağlık Hizmetleri ekipleri ile birlikte evde sağlık hizmeti alan hastalar evinde ziyaret etti.
İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Solmaz gerçekleştirilen ziyaretler kapsamında Hilvan’da Cumhuriyet kurulmadan önce doğan ve 124 yaşında olan Hadi Ç. yi ziyaret etti.
Sağlık problemleri ile ilgili bilgi alan müdür Solmaz, 124 yaşındaki Hadi Ç.’nin ağrıyan ayakları için fizik tedavi alması için görevlilere uyarıda bulundu. Daha sonra hizmet alan diğer yaşlılar evlerinde ziyaret edilip muayeneleri yapılarak çeşitli hediyeler verildi.
Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Solmaz,Hilvan da Evde Sağlık Hizmetlerinden faydalanan yaşlı hastalarımızı ziyaret etti.
Evde Sağlık ekiplerinin tıbbi kontrollerini gerçekleştirdiklerini belirten Solmaz, “Sağlık hizmetlerini götürmekten onur duyduğumuz büyüklerimizin ve kıymetli ailelerinin memnuniyeti ve duası çalışma gayretimizi daha da artırdı. Yaşça Cumhuriyetten büyük olan ve Cumhuriyet ile yaşıt olan gölgelerinde yetiştiğimiz yüzyıllık çınarlarımıza sağlıklı ömürler dilerim. Sağlık sorunları nedeniyle yatağa bağlı hayatlarını idame ettirmek durumunda kalan hastalarımız için evde sağlık hizmetleri birimleri çok önemli bir görev üstlenmektedir ve hastalarımıza tedavilerinde kolaylık sağlamaktadır. Bu hizmeti sunan siz evde sağlık hizmetleri ekibine teşekkür ediyorum, çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.
Evde Sağlık Hizmetleri ekiplerimiz, yatağa ve eve bağımlı, sağlık kuruluşuna ulaşmakta zorluk yaşayan hastalarımıza ev ortamında muayene, tetkik, tedavi ve rehabilitasyon hizmetlerini profesyonel sağlık personelleri tarafından evlerinde periyodik tedavi planına uygun olarak sunmaktadır. Tıbbi cihaz ve malzeme kullanımına ilişkin raporların çıkarılmasına yardımcı olunması, Hastalığı ile alakalı evde kullanımı gerekli tıbbi cihaz ve ekipmanların doğru ve uygun koşullarda kullanılması konusunda eğitim ve danışmanlık hizmetlerinin verilmesi, Hastanın ve ailesinin evde bakım sürecinde üstlenebilecekleri görevler ve hastalık bakım süreçleri ile ilgili bilgilendirilmesi gibi konularda yardımcı olunmaktadır. Bu sayede, hastalarımızın tedavi ve bakım süreçleri takip edilmekte ve yaşam kaliteleri artırılmaktadır”dedi.